Stichting Tandheelkunde Kenia

Ieder kind verdient een goed gebit!

Ons doel

Behandelen, voorlichten en opleiden

Er wordt weleens gezegd dat onze tandheelkundige hulp op scholen in Kenia druppels op een gloeiende plaat zijn. Misschien, maar onder het motto dat veel druppels ten slotte ook een stroom vormen, gaan wij gestaag door met het uitzenden van teams naar onze basisscholen. In de mobiele praktijken, die opgebouwd worden in de klaslokalen van de scholen, worden in een week tijd alle leerlingen voorgelicht over mondverzorging, gecontroleerd en zo nodig behandeld. De meeste behandelingen vinden op de school plaats. In complexere gevallen worden de kinderen naar onze, met sponsorgeld op eigen grond gebouwde, moderne kliniek in Ukunda gebracht. Het past allemaal in het doel van de stichting: ‘Het leveren van curatieve (genezende) en preventieve tandheelkundige hulp in Kenia. En zo mogelijk het realiseren van educatie voor tandheelkundig medewerkers op rationele wijze en met eenvoudige middelen’.

Blije kinderen

Vrijwilligers

Scholen

Organisatie

Waar wij ons voor inzetten

Preventie binnen scholen

Stichting Tandheelkunde Kenia heeft ervoor gekozen drie scholen in de directe omgeving van de kliniek in Ukunda te selecteren en die drie scholen om de drie jaar te bezoeken. Op deze manier kunnen we garanderen dat wij blijvende hulp kunnen bieden aan een school en kunnen wij onze vrijwilligers het beste ondersteunen. Altijd al eens mee willen gaan als vrijwilliger naar Kenia? Klik op onderstaande button om te kijken wat jij voor ons kunt betekenen!

Eerlijk en transparant

Alles voor de kinderen

Over het beloningsbeleid kunnen we heel erg kort zijn: deze bestaat simpelweg niet. Alle vrijwilligers, die mee gaan naar Kenia, betalen zelf de reis-en verblijfkosten en ook de bestuursleden verlenen belangeloos hun diensten. Zo komt elke gedoneerde euro terecht, waar die terecht hoort te komen: in Kenia.

 

Help de kinderen in Kenia aan een goed gebit!

Wij kunnen het natuurlijk niet alleen. Stichting Tandheelkunde Kenia heeft hulp nodig van sponsoren en vrijwilligers om de benodigde behandelingen, controles en informatieverstrekkingen uit te voeren. Help jij ook mee?