Over ons

 

Stichting Tandheelkunde Kenia

Missie & Visie

Het doel van de stichting is om op vrijwillige basis, kosteloze tandheelkundige zorg te bieden aan kinderen in Kenia. Dat is vooral in het Kwaledistrict achter Mombasa hard nodig, want daar was tot voor kort slechts één tandarts op 500.000 inwoners.

Jaarlijks zendt de stichting een tandheelkundig team uit naar 1 van onze 3 geselecteerde scholen in de omgeving van Ukunda (een uur rijden vanaf Mombasa). Gingen de teams voorheen nog naar diverse scholen in de rimboe op uren rijden, sinds 2019 heeft de stichting 3 scholen geselecteerd in de directe omgeving van onze eigen kliniek. Om de drie jaar worden deze scholen bezocht. Op deze manier kunnen we garanderen dat wij blijvende hulp bieden aan een school, houden we de gebitten van de kinderen nauwlettend in de gaten en kunnen wij onze vrijwilligers het beste ondersteunen.

Naast het controleren en behandelen, geven wij ook op een speelse manier preventie aan de kinderen.

\

Actief sinds 2003

\

3 scholen

\

1 kliniek

We doen het samen!

Een team van vrijwilligers bestaat uit meerdere tandartsen, assistentes en enthousiastelingen voor ondersteunde diensten. Denk hierbij aan het steriliseren van materiaal, het koken van een welverdiende lunch, de administratie en andere hand-en-spandiensten. Voor deze taken is dus ook geen tandheelkundige achtergrond vereist. Het team wordt indien nodig aangevuld met COHO’s (Community Oral Health Officers), Kenianen die een basisopleiding tandheelkunde hebben afgerond en banden hebben met onze kliniek.

Mocht er aan het einde van de werkweek nog tijd over zijn, kunnen de leerkrachten van de school en de locals uit de buurt ook gebruik maken van onze diensten.

Voor een goede indruk van onze werkzaamheden op de scholen en de kliniek, bekijk naaststaande film.

Stichting Tandheelkunde Kenia

Het bestuur

Ons preventieve mondhygiëne-programma is zeer succesvol gebleken bij de kinderen. Dat komt mede doordat het bestuur van de stichting ieder jaar zelf in Kenia aanwezig is op de scholen en de kliniek om alles nauwlettend in de gaten te houden op medisch (op de scholen en in de kliniek) en organisatorisch (het regelen van financiën/administratie) vlak. Door hun passie voor het land en haar bevolking zijn zij de drijvende kracht achter de stichting en staan daarnaast de vrijwilligers bij met raad en daad.

 

Voorzitter

Ruud Waanders

Penningmeester

Koos van der Geest

 

Secretariaat

Jolanda van den Putte

 

Kom in contact!

+31 71 58 58 178
info@tandheelkundekenia.nl

Help de kinderen in Kenia aan een goed gebit!

Wij kunnen het natuurlijk niet alleen. Stichting Tandheelkunde Kenia heeft hulp nodig van sponsoren en vrijwilligers om de benodigde behandelingen, controles en informatieverstrekkingen uit te voeren. Help jij ook mee?