Projecten

 

1 kliniek en 3 scholen met hun eigen verhaal

Foto’s en verhalen

In de twee behandelkamers van ‘The Darad Oral Health Centre’, zoals de naam van onze kliniek in Ukunda luidt, staan twee COHO’s (lokale tandheelkundigen) en een assistente de hele week (behalve op zondag) paraat om patiënten tegen een kleine vergoeding te behandelen. De stichting zorgt voor materialen, investeert in apparatuur en houdt toezicht door middel van wekelijkse rapportages. De bedoeling is dat de kliniek in de toekomst selfsupporting wordt.

Tevens is er een tweede kliniekje gebouwd in Mulunguni, waarin behalve een medische dispensary met een medische verpleegkundige, ook een tandheelkundige kliniek gevestigd is. Ook hier wordt door een COHO tandheelkundige hulp gegeven.

De leerlingen van onze drie geselecteerde scholen worden het gehele jaar gratis behandeld in de kliniek. Benieuwd naar de scholen? Neem hieronder een kijkje!

Onze scholen

\

Bwonge Primary school

Bongwe Primary School is een openbare basisschool. Het is gelegen in het kiesdistrict Msambweni, Kubo Division in het Kwale District. Het is een gemengde ‘Day Only’ school. Deze school wordt beheerd/gesponsord door de centrale overheid. Er zijn in totaal 9 klaslokalen, 2 jongens toiletten, 6 meisjestoiletten en 1 lerarentoilet. Het totale aantal studenten van deze school is 764. Er werken 13 docenten die worden bijgestaan door 18 man ondersteunend personeel.

\

Kilole Primary School

Kilole Primary School is een openbare basisschool in Kinondo. Deze gemengde school voor jongens en meisjes wordt gerund en gesponsord door de centrale overheid. Het is een zogenaamde ‘Day Only’ school. Er zijn in totaal 8 klaslokalen, 2 jongens toiletten, 2 meisjestoiletten en 2 lerarentoiletten. Het totale aantal leerlingen van deze school is 322. Er werken 8 docenten en er is dagelijks 1 onderwijs ondersteunende kracht aanwezig.

\

Mvindeni Primary School

Mvindeni Primary School is een openbare basisschool in Diani, Kubo Division. Deze school wordt gerund en gesponsord door de centrale overheid. Het is een ‘Day Only’ school. Deze onderwijsinstelling is een gewone en gemengde instelling. Er zijn in totaal 13 klaslokalen, 7 jongens toiletten, 6 meisjestoiletten en 1 lerarentoilet. Het totale aantal studenten dat zich inschrijft voor deze school is 1201. Er werken 23 onderwijzers en er is 25 man ondersteund personeel aanwezig.

Kinango school for the deaf

Naast de 3 scholen verleent de Stichting tevens tandheelkundige hulp op een dovenschool. Vanaf de stad Kwale, die vanaf de kust van de Indische Oceaan circa 35 kilometer in het vrij groene binnenland ligt, kom je na een rijtocht over hobbelige zandwegen, het dorp Kinango tegen, dat gezien de ligging en bouw enigszins aan een dorp in het Wilde Westen doet denken. In Kinango ligt een prachtige dovenschool. De Nederlanders Marjon en Rob Bogaard helpen de kinderen op deze school al jaren. In 2020 mochten wij voor het eerst op deze prachtige school werken.

Onze laatste verhalen

Kenia groep 2020

Kenia groep 2020

Kinango school for the deaf Op vrijdag 7 maart 2020 vertrokken we met een fijne, enthousiaste groep vrijwilligers vanaf Schiphol, via enkele tussenstops naar Ukunda, Kenia. De bedoeling was om te gaan werken op de Mvindeni Primary School, maar i.v.m. de grootte van...

Lees meer
Kenia groep 2019

Kenia groep 2019

Op vrijdag 20 september vertrokken we met een enthousiaste groep van tandartsen, assistentes en overige vrijwilligers van Schiphol naar Nairobi, alwaar we overstapten op het vliegtuig richting Mombasa. Op zaterdagochtend vroeg werden we daar opgehaald door onze vaste...

Lees meer
Kenia groep 2018

Kenia groep 2018

Gedurende de laatste week van september 2018 is een groep van 12 personen waaronder tandartsen , assistentes en overige vrijwilligers samen met twee bestuursleden van onze Stichting weer naar Kenia vertrokken.

Lees meer

Help de kinderen in Kenia aan een goed gebit!

Wij kunnen het natuurlijk niet alleen. Stichting Tandheelkunde Kenia heeft hulp nodig van sponsoren en vrijwilligers om de benodigde behandelingen, controles en informatieverstrekkingen uit te voeren. Help jij ook mee?