Word vrijwilliger

 

Vrijwilliger worden

Wat jij voor ons kunt betekenen

Steek jij graag je handen uit de mouwen voor een ander? Ben je een echte teamplayer, heb je een sterk empatisch vermogen, denk je in oplossingen en pas je je makkelijk aan in diverse situaties? De stichting kan jouw hulp goed gebruiken! Met jouw deelname kunnen we veel meer bereiken voor de kinderen op onze scholen.

Ieder jaar zijn we op zoek naar tandartsen, assistentes en mensen voor ondersteunde diensten. Denk hierbij aan het steriliseren van tandheelkundig materiaal, het voorbereiden van de lunch, de administratie, kinderen uit klaslokalen ophalen en overige hand-en-spandiensten. 

Enthousiast geworden? Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Wat heb je nodig als vrijwilliger?

Hieronder vind je meer informatie over de benodigde vaccinaties, je paspoort, een visum en de reis- en verblijfkosten.

Vaccinaties

 1. Hepatitus B
  (3 x injectie binnen één jaar; titer bepalen > 100.  10 jaar geldig)
 2. Hepatitus A
  (2 x binnen één jaar, 10 jaar geldig)
 3. Gele koorts
  (arivax, 10 jaar geldig)
 4. Meningocockencocktail
  (meningovax 3 jaar geldig)
 5. DTP
 6. Malariaprofylaxe (starten op dag van vertrek)
  (1 tablet malerone per dag t/m 7 dagen na thuiskomst uit Kenia)

Niet-tandheelkundige medewerkers hebben alleen de vaccinaties nr. 2, 3, en 5 en het innemen van de malariapillen nr. 6 nodig. De benodigde vaccinaties kunnen gegeven worden bij een Tropenpoli, een plaatselijke GGD of een groot ziekenhuis. Geef aan dat het gaat om het uitoefenen van een medisch beroep in Kenia.

Overige benodigdheden

Naast de vaccinaties heb je een visum nodig (kosten ongeveer €45) en een geldig paspoort (het paspoort mag niet binnen een half jaar verlopen zijn na vertrek naar Nederland). Tandartsen die meegaan werken onder hun eigen beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De stichting heeft wel een verzekering maar die kan alleen worden ingeschakeld wanneer de persoonlijke verzekering geen uitkering verleent. Dringend wordt aangeraden een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Kosten

De reiskosten worden geraamd op €900 (KLM/Kenian Airways) en €50 voor de transfer van het vliegveld naar het hotel. Wat betreft de verblijfskosten, i.v.m. onze eigen veiligheid verblijven we in het bewaakte resort Baobab. De richtprijs voor een kamer in het hotel: €88 p.p. per overnachting op basis van een 2-persoonskamer en all inclusive. Toeslag voor een eenpersoonskamer is €10. Het totale verblijf bedraagt ongeveer 10 tot 14 dagen. Het verlengen van de reis of het maken van een safari is mogelijk voor een meerprijs (extra overnachtingen en safarikosten).

Hoe meld je je aan als vrijwilliger?

In drie simpele stappen word jij een vrijwilliger van Stichting Tandheeldkunde Kenia

Vul onderstaand formulier in

Wij nemen contact met je op om alles te bespreken

Is er een match? Dan start je als vrijwilliger bij onze stichting

Met jouw hulp geven we kinderen een goed gebit!

Word een vrijwilliger van
Stichting Tandheelkunde Kenia

Heb je interesse om mee te gaan naar Kenia en daar tandheelkundige hulp te verlenen op een van onze scholen? Vul dan het onderstaande aanmeldingsformulier in en klik op verzenden. De deelname voor 2023 is inmiddels rond. Houd onze website in de gaten of neem contact op over eventuele deelname in 2024.